Mellanhedens IP
23 juli 2010
19:00

Referat: Korpföreningen Malmö Fotboll - AIF Barrikaden

Vi spelade med hela 16 spelare och gick runt rätt ordentligt på dem samtidigt som vi gjorde många platsbyten inom laget så det är svårt att på ett inte alltför stort utrymme göra en rättvis bild av hur mycket och var i laget var och en spelade. Får bli lite summariskt:

Startelva: Raffa - Thobias Fridholm (ny), Fredrik V, Jönsson, Stefan - Sosa, Henke,
Sandell, Oliver - Pontus och Peter

Avbytare var: Martin som kom in efter 23 min och spelade vänsterback och mittback, Bagher Jaffari (ny) som kom in efter 24 min och spelade högermittfältare och anfallare, Paul Ögren (ny) som spelade 2:a halvlek som anfallare, Park som spelade 2:a halvlek som innermittfältare och Micke N som spelade 2:a halvlek som högerback.

Efter ett break för att gå på konsert med den Rumänska panflöjtisten Dana Dragomir i Pauli kyrka (grymt bra) så kan referenten nu återuppta sitt värv.

Vi var som vanligt på senare tid inte riktigt vakna i början av matchen och vi var nära att få det numera nästan obligatoriska tidiga baklängesmålet redan i den 3:e min då de hade ett rungande stolpskott efter en hörna. Efterhand började vi komma in i matchen och hade massor av avslut. Dock inget riktigt farligt sådant förrän Oliver gjorde 1-0 när han i den 14:e min drog på ett i och för sig snyggt skott långt utifrån men som målvakten nog borde tagit. Vi var sedan fortsatt skottvilliga medan de inte hade ett enda avslut utöver stolpskottet under de första 25 min:a. Mot slutet av halvleken hade båda lagen klara målchanser varav flera brändes grovt i frilägen. Av dessa hade vi de flesta.

I den 2:a halvleken fortsatte tendensen från slutet av 1:a halvlek att vi tog över alltmer av spelet. Lagen hade i början av 2:a var sin bra målchans innan Peter
i den 58:e min satte 2-0 på ett skott som visserligen gick i krysset men som målvakten med sin placering vid skottillfället borde kunnat ta I den 67:e min ökade Oliver till 3-0 på nick. I den 77:e min kom den reducering till 3-1 som fastställde slutresultatet. Den skedde på nick efter inlägg från deras högerkant.
I slutet av matchen hade sen lagen ytterligare var sin målchans varav de den hetaste.

Totalt sett ett rättvist resultat i en ganska välspelad och juste match. Ingen i vårt lag föll ur ramen och vi lyckades behålla vårt spel även när vi gjort en massa spelar- och positionsbyten.

En mycket anmärkningsvärd detalj (om jag nu sett rätt) var att den första offsideavblåsningen i matchen kom mitt i 2:a halvlek. Den var på dem och blev såvitt jag kunde se den enda i matchen. Vi sprang alltså inte offside en enda gång.

Så till slut lite statistik (våra siffror först): Hörnor 4-6, Skott på mål 9-4, Skott utanför 14-8.